Muffiny z brzoskwiniami i serkiem ricotta
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 125 gram serka ricotta,
- 2 i 1/2 szklanki mąki tortowej,
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1/2 łyżeczki soli,
- 1/2 łyżeczki sody,
- 1/2 szklanki oleju,
- 2 jajka,
- niepełna szklanka cukru,
- 1 szklanka pokrojonych w drobną kostkę brzoskwiń (mogą być również z puszki).
Wykonanie:
Wszystkie suche składniki, tj: mąka, sól, proszek do pieczenia, soda. Natomiast w drugiej misce łączymy składniki: cukier, serek, olej, jajka. Do masy z serkiem dodajemy suche składniki i mieszamy krótko, aż do połączenia, a następnie dodajemy brzoskwinie. Tak przygotowaną masę mieszamy jeszcze raz- delikatnie.
Muffiny wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, i pieczemy przez 25-30 minut, lub do suchego patyczka.
Smacznego!