Muffiny z białą czekoladą i żurawiną

21 listopada 2012,
dodał: slakakuna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
250 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100 g cukru
85 g masła
200 ml mleka
2 jajka
2/3 szkl żurawiny
150 g białej czekolady

Przygotowanie:
Masło rozpuścić i przestudzić.Mąkę,proszek do pieczenia oraz cukier połączyć i wymieszać,w osobnej misce wymieszać masło,mleko i jajka.Białą czekoladę poszatkować na małe kawałki.Połączyć ze sobą suche i mokre składniki,następnie dodać żurawinę i czekoladę-wymieszać.Ciastem wypełniamy formę do muffinek wyłożoną papilotkami.Pieczemy ok. 15-20 minut w temp. 180*C.
Smacznego :)



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.