Muffiny z białą czekoladą i żurawiną

21 listopada 2012, dodał: slakakuna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
250 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100 g cukru
85 g masła
200 ml mleka
2 jajka
2/3 szkl żurawiny
150 g białej czekolady

Przygotowanie:
Masło rozpuścić i przestudzić.Mąkę,proszek do pieczenia oraz cukier połączyć i wymieszać,w osobnej misce wymieszać masło,mleko i jajka.Białą czekoladę poszatkować na małe kawałki.Połączyć ze sobą suche i mokre składniki,następnie dodać żurawinę i czekoladę-wymieszać.Ciastem wypełniamy formę do muffinek wyłożoną papilotkami.Pieczemy ok. 15-20 minut w temp. 180*C.
Smacznego :)



FORUM - bieżące dyskusje

Inhalacje
Jesteśmy w końcu po leczeniu i mam nadzieję, że w to już naprawdę koniec...
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Co do leczenia kanałowego zębów mam nieco wątpliwości czy aby powinno się...
Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.