Muffiny razowe z dynią i bakaliami

28 października 2012,
dodał: Pakus
Artykuł zewnętrzny

Składniki na 9-12 porcji

1/3 łyżeczki soli
2 jajka
3/4 surowej startej dyni na drobno
1/2 oliwy z oliwek lub olej roślinny
1/2 płynnego miodu
1/2 szklanki bakali
1/2 orzechow włoskich drobno posiekanych
1 i 1/2 szkalnki maki razowej pszennej
1/3 brazowego cukru
1 łyżeczka drobno zmielonych przypraw (imbir, gałka muszkatałowa, kardamon i cynamon)
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyzeczka sody oczyszczonej

Przygotowanie
-Nagrzać piekarnik do 175 stopni
-Bakalie zalać ciepłą wodą, odstawić na 10 minut i później odsączyć na sitku
-orzechy lekko zarumienić na patelni ważne żeby była sucha
-do miski wsypać mąkę, wymieszać z brązowym cukrem, przyprawami,sola, proszkiem i soda, dodac jajko, dynie, oliwe i miod delikatnie wymieszac wszystko lyżeczką i na koncu dodac odsączone bakalie i orzechy
-papilotki napelnic do 2/3 wysokosci
wstawic do nagrzanego piekarnika i piec około 20 min

Smacznego :D



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.