Muffinki z rabarbarem z kokosową kruszonką

20 lipca 2012, dodał: alaaa
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2,5 szkl mąka pszenna,
3/4 szkl cukier,
2 szt jajka,
0,5 szkl olej,
1 szkl mleko,
3 łyżeczki cukier waniliowy,
1 łyżeczka esencja waniliowa,
2 łyżeczki proszek do pieczenia,
1 szkl rabarbar krojony,
2 łyżki cukier,
KRUSZONKA KOKOSOWA,
50 gr masło,
100 gr cukier,
100 gr kokos

Przygotowanie:

Pokrojony rabarbar zasypać 2 łyżkami cukru i odłożyć.W misce połączyć wszystkie suche składniki.Mleko,olej ,jajka i esencję waniliową włożyć do garnuszka i zmiksować.Do suchych składników dodać mokre i dokładnie wymieszać.Na końcu dodać rabarbar i wymieszać.Papilotki wypełnić ciastem do 2/3 wys.Z masła,cukru i kokosu zagnieść kruszonkę i rozkruszyć na ciasto.Piec w 170 st około 25 min.

file1342773615



FORUM - bieżące dyskusje

Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Można znaleźć, ale przy 1-kanałowym zębie.
ryby
Ja jem głównie łososia i tuńczyka.