Muffinki z rabarbarem z kokosową kruszonką
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
2,5 szkl mąka pszenna,
3/4 szkl cukier,
2 szt jajka,
0,5 szkl olej,
1 szkl mleko,
3 łyżeczki cukier waniliowy,
1 łyżeczka esencja waniliowa,
2 łyżeczki proszek do pieczenia,
1 szkl rabarbar krojony,
2 łyżki cukier,
KRUSZONKA KOKOSOWA,
50 gr masło,
100 gr cukier,
100 gr kokos
Przygotowanie:
Pokrojony rabarbar zasypać 2 łyżkami cukru i odłożyć.W misce połączyć wszystkie suche składniki.Mleko,olej ,jajka i esencję waniliową włożyć do garnuszka i zmiksować.Do suchych składników dodać mokre i dokładnie wymieszać.Na końcu dodać rabarbar i wymieszać.Papilotki wypełnić ciastem do 2/3 wys.Z masła,cukru i kokosu zagnieść kruszonkę i rozkruszyć na ciasto.Piec w 170 st około 25 min.