Muffinki z kremem
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI:
- 10 dkg margaryny
- 5 jaj
- 1 szkl. cukru pudru
- 3/4 szklanki mąki
- 2 łyż.proszku do pieczenia
- aromat waniliowy
- krem:
- 1opakowanie kremu śmietankowego w proszku
- 1,5 szklanki mleka
- dodatkowo:
- truskawki
- czereśnie
- perełki
PRZYGOTOWANIE:
Margarynę roztopić i ostudzić, dodać cukier , żółtka,aromat i zmiksować.Białka ubić na sztywną pianę,dodać do masy i wymieszać.Na koniec przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie dokładnie wszystko wymieszać. Ciasto nakładać do wysmarowanych tłuszczem i posypanych tartą bułką foremek babeczkowych. Piec 25 – 30 minut w temp.peraturze ok. 160 st.C. Po upieczeniu ostudzić. Krem rozrobić na mleku według przepisu na opakowaniu.Dekorować babeczki kremem,owocami według własnego uznania.