Muffinki z jabłkiem

22 listopada 2012, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
175g margaryny
1 małe opakowanie cukru waniliowego
150g cukru
szczypta soli
4 jajka
330g mąki
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
5 łyżek mleka
2 płaskie łyżki kakao
1 duże jabłko które należy pokroić na drobne kawałki

Przygotowanie:
Miękką margarynę utrzeć z solą cukrem, i cukrem waniliowym na puch.
Dodać pojedynczo jajka. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i wsypać do masy na przemian z mlekiem.
Ciasto podzielić na 2 części. Jasne to 3/4 ciasta. Do pozostałego ciasta dodać kakao, wymieszać.
Przygotować specjalną blaszkę z otworami do których włożyć papierowe foremki. Nałożyć białe ciasto, potem ciemne. Dodać kawałki jabłek.

Temperatura piekarnika : 190°C
Czas pieczenia: 25 minut

file1353574913