Muffinki z bananem i kiwi
Artykuł zewnętrzny
Muffinki z bananem i kiwi:
SUCHE:
1,5 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka sody oczyszcz.
0,5 łyżeczki proszku do piecz.
0,5 łyżeczki soli
1/3 szklanki kakao
1 pokruszona/pokrojona na małe kawałeczki tabliczka czekolady do wyboru jaką kto lubi,można wymieszać
MOKRE:
4 zmiksowane dojrzałe banany
kilka sztuk kiwi drobno pokrojone
1 duże jajko
1/3 szklanki oleju
Wymieszać suche składniki, wymieszać mokre składniki. Mokre wlać do suchych i mieszać łyżką (nie mixować!) do połączenia się składników. Nawet jak będą małe grudki, to nic nie szkodzi.Włożyć do formy lub foremek.
Piec ok. 25 minut (do suchego patyczka) w temp ok. 190 stopni.
Na wierzch można przygotować lukier,czekoladę lub kolorową posypkę.
Smacznego:)