Muffinki z bananami i czekoladą

20 stycznia 2014,
dodał: ilonar2301
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1,5 szklanki mąka pszenna,
0,5 łyżeczki proszek do pieczenia,
0,5 łyżeczki soda,
2-3 szczypty cynamon,
0,3 szklanki cukier drobny,
1 szklanka kefir naturalny,
1 sztuka jajko,
0,5 sztuki banan,
5 kostek czekolada,
10 dag margaryna

W jednej misce mieszamy ze sobą: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, posiekaną czekoladę i pokrojonego banana. W drugiej misce mieszamy ze sobą jajko, kefir lub maślankę, rozpuszczoną margarynę. Następnie płynne składniki przelewamy do sypkich i szybko mieszamy. Niezbyt dokładnie. Jeśli będziemy zbyt długo mieszać to muffinki nie wyrosną.

file1353776734



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.