Muffinki z bananami i czekoladą

20 stycznia 2014, dodał: ilonar2301
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1,5 szklanki mąka pszenna,
0,5 łyżeczki proszek do pieczenia,
0,5 łyżeczki soda,
2-3 szczypty cynamon,
0,3 szklanki cukier drobny,
1 szklanka kefir naturalny,
1 sztuka jajko,
0,5 sztuki banan,
5 kostek czekolada,
10 dag margaryna

W jednej misce mieszamy ze sobą: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, posiekaną czekoladę i pokrojonego banana. W drugiej misce mieszamy ze sobą jajko, kefir lub maślankę, rozpuszczoną margarynę. Następnie płynne składniki przelewamy do sypkich i szybko mieszamy. Niezbyt dokładnie. Jeśli będziemy zbyt długo mieszać to muffinki nie wyrosną.

file1353776734