Muffinki warzywne

12 listopada 2012, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny
Składniki: 
400 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
100 g stopionej margaryny
2 jajka
300 ml mleka
1/2 żółtej papryki
1/2 czerwonej papryki
70 g suszonych pomidorów w oleju z ziołami
50 g oliwek nadziewanych pastą paprykową
100 g startego sera żółtego
2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie:
Papryki suszone pomidory pokroić na małe kawałki. Oliwki pokroić w plasterki.Do dużej miski przesiać mąkę, dodać proszek do
pieczenia,sól wymieszać. Jajka roztrzepać z mlekiem dodać wraz z roztopioną margaryną do mąki. Wszystko dokładnie wymieszać ,wrzucić
pozostałe składniki i ponownie wymieszać aż do połączenia składników. Formę na 12 muffinek posmarować tłuszczem,każdy dołek
napełnić ciastem. Piec przez około 30 minut w temp. 190stopni ( do chwili kiedy patyczek wbity do środka muffinki będzie suchy po wyjęciu).

file1352709394



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz