Muffinki śmietanowo-jagodowe

29 października 2012, dodał: Marta11986
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 10 dkg margaryny
  • 5 jaj
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 3/4 szklanki mąki
  • 2 łyż.proszku do pieczenia
  • aromat waniliowy
  • 0,5 szklanki jagód w syropie
  • Masa śmietanowa:
  • 1 szklanka śmietany 30%
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 3 łyżki jagód
  • dodatkowo:
  • pokrojona czekolada
  • polewa czekoladowa

PRZYGOTOWANIE:

Margarynę roztopić i ostudzić, dodać cukier , żółtka,aromat i  zmiksować.Białka ubić na sztywną pianę,dodać do masy i wymieszać.Na koniec przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie dokładnie wszystko wymieszać.Dodać jagody w syropie. Ciasto nakładać do wysmarowanych tłuszczem i posypanych tartą bułką foremek babeczkowych. Piec 25 – 30 minut w temperaturze ok. 160 st.C. Po upieczeniu ostudzić.Ze środka wyjąć miąższ. Masa śmietanowa: Śmietanę zmiksować z cukrem i jagodami. Wykładać w środek babeczek masę.Do każdej babeczki wcisnąć kawałek czekolady i polać polewą. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

file1351533623



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...