Muffinki marchewkowe

5 listopada 2012,
dodał: dusiowa
Artykuł zewnętrzny
2 szklanki startej marchewki
1,5 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody oczyszczonej
pół łyżeczki soli
łyżeczka cynamonu
3/4 szklanki oleju
3 duże jajka
szklanka trzcinowego cukru
łyżeczka ekstraktu z wanilii

Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Składniki suche wymieszać-mąkę, proszek, sodę, sól, cynamon, cukier.
Mokre w oddzielnej misce-olej, jajka, ekstrakt i dodać marchew.
Całość połączyć mieszając łyżką.
Przelać do foremek i piec przez 25min. w 180st.C.

file1352128856



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...