Muffinki limonkowe

24 listopada 2012,
dodał: Tajemnicza
Artykuł zewnętrzny

Składniki :

2 jajka

110 g mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

110 g masła, miękkiego

110 g cukru

1 limonka

Krem maślany :

450 g twarożku

110 g masła , miękkiego

2 szklanki cukru pudru

3-4 łyżeczki soku z limonki

zielony barwnik spożywczy

różowe gwiazdki cukrowe

białe cukrowe serduszka

Sposób przygotowania :

Należy rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Formę na 8 babeczek wyłożyć dużymi papilotkami.

Aby przygotować ciasto, włożyć do miski wszystkie składniki i dobrze je wymieszaj. Potem wypełnić masą papilotki i piec babeczki przez 20-25 minut, aż się zezłocą i ciasto będzie sprężyste. Po wyłożeniu z formy pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

Następnie należy przygotować  krem maślany: w misce połączyć wszystkie składniki -powinna powstać gładka, gęsta masa. Sporządzoną masę nałożyć na babeczki i udekorować je gwiazdkami oraz serduszkami.



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...