Muffinki limonkowe

24 listopada 2012, dodał: Tajemnicza
Artykuł zewnętrzny

Składniki :

2 jajka

110 g mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

110 g masła, miękkiego

110 g cukru

1 limonka

Krem maślany :

450 g twarożku

110 g masła , miękkiego

2 szklanki cukru pudru

3-4 łyżeczki soku z limonki

zielony barwnik spożywczy

różowe gwiazdki cukrowe

białe cukrowe serduszka

Sposób przygotowania :

Należy rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Formę na 8 babeczek wyłożyć dużymi papilotkami.

Aby przygotować ciasto, włożyć do miski wszystkie składniki i dobrze je wymieszaj. Potem wypełnić masą papilotki i piec babeczki przez 20-25 minut, aż się zezłocą i ciasto będzie sprężyste. Po wyłożeniu z formy pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

Następnie należy przygotować  krem maślany: w misce połączyć wszystkie składniki -powinna powstać gładka, gęsta masa. Sporządzoną masę nałożyć na babeczki i udekorować je gwiazdkami oraz serduszkami.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...