Muffinki limonkowe

24 listopada 2012, dodał: Tajemnicza
Artykuł zewnętrzny

Składniki :

2 jajka

110 g mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

110 g masła, miękkiego

110 g cukru

1 limonka

Krem maślany :

450 g twarożku

110 g masła , miękkiego

2 szklanki cukru pudru

3-4 łyżeczki soku z limonki

zielony barwnik spożywczy

różowe gwiazdki cukrowe

białe cukrowe serduszka

Sposób przygotowania :

Należy rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Formę na 8 babeczek wyłożyć dużymi papilotkami.

Aby przygotować ciasto, włożyć do miski wszystkie składniki i dobrze je wymieszaj. Potem wypełnić masą papilotki i piec babeczki przez 20-25 minut, aż się zezłocą i ciasto będzie sprężyste. Po wyłożeniu z formy pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

Następnie należy przygotować  krem maślany: w misce połączyć wszystkie składniki -powinna powstać gładka, gęsta masa. Sporządzoną masę nałożyć na babeczki i udekorować je gwiazdkami oraz serduszkami.