Muffinki krówkowe
Artykuł zewnętrzny
Składniki suche
2 szkl. mąki
3/4 szkl. cukru pudru
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka sody
Składniki mokre
2 jajka
1 szkl. mleka
0/5 szkl. oleju
200 ml gotowej masy krówkowej
Wykonanie
Mąkę przesiewamy następnie dodajemy proszek do pieczenia, sodę, cukier puder. Wszystko mieszamy.
W osobnym naczyniu ubijamy całe jajka z mlekiem i olejem.
Dodajemy suche składniki do mokrych, delikatnie mieszamy łyżką, tak aby składniki lekko się połączyły. Masa która powstanie powinna posiadać grudki.
Napełniamy papilotki do połowy wysokości; nakładamy po łyżeczce masy krówkowej na masę dajemy jeszcze łyżeczkę ciasta.
Pieczemy 25-30 minut w temperaturze 190 stopni.