Muffinki krówkowe

23 października 2012, dodał: glammadame1990
Artykuł zewnętrzny
Składniki suche
2 szkl. mąki
3/4 szkl. cukru pudru
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka sody
Składniki mokre
2 jajka
1 szkl. mleka
0/5 szkl. oleju
200 ml gotowej masy krówkowej
Wykonanie
Mąkę przesiewamy następnie dodajemy proszek do pieczenia, sodę, cukier puder. Wszystko  mieszamy.
W osobnym naczyniu ubijamy całe jajka z mlekiem i olejem.
Dodajemy suche składniki do mokrych, delikatnie mieszamy łyżką, tak aby składniki lekko się połączyły. Masa która powstanie powinna posiadać grudki.
Napełniamy papilotki do wysokości ½ nakładamy po łyżeczce masy krówkowej na masę dajemy jeszcze łyżeczkę ciasta.
Pieczemy 25-30 minut w temperaturze 190 stopni.

Składniki suche

2 szkl. mąki

3/4 szkl. cukru pudru

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

1 płaska łyżeczka sody

Składniki mokre

2 jajka

1 szkl. mleka

0/5 szkl. oleju

200 ml gotowej masy krówkowej

Wykonanie

Mąkę przesiewamy następnie dodajemy proszek do pieczenia, sodę, cukier puder. Wszystko  mieszamy.

W osobnym naczyniu ubijamy całe jajka z mlekiem i olejem.

Dodajemy suche składniki do mokrych, delikatnie mieszamy łyżką, tak aby składniki lekko się połączyły. Masa która powstanie powinna posiadać grudki.

Napełniamy papilotki do połowy wysokości; nakładamy po łyżeczce masy krówkowej na masę dajemy jeszcze łyżeczkę ciasta.

Pieczemy 25-30 minut w temperaturze 190 stopni.



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...