Muffinki jogurtowe z chałwą i porzeczkami

5 lipca 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Mąka 20 dag

Cukier ¼ szkl

Soda 1 łyżeczka

Cukier waniliowy ½  szt

Jajko 1 szt

Jogurt ½ szkl

Masło 1 łyżka

Olej 1 łyżka

Sól 1 szczypta

Porzeczki

Czekolada do pieczenia

Chałwa 10 dag

Suche składniki wymieszać, dodać jogurt, jajko, olej i masło. Wymieszać łyżką ciasto. Nakładać w foremki do muffinek do ¾ wysokości, na wierzchu posypać pokruszoną chałwą (około ½ łyżeczki na każdą babeczkę), czekoladą i porzeczkami. Piec w nagrzanym piekarniku 170 stopni C około 20 minut. Po wystudzeniu udekorować porzeczkami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz