Muffinki fasolowo-orzechowe

7 września 2013,
dodał: sylwik
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
400g namoczonej fasoli jasiek
3 łyżki mąki żytniej razowej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
5 łyżek oleju orzechowego
140 g masła orzechowego
3 łyżki miodu
100 ml mleka
50 g gorzkiej czekolady

Fasolę blenderujemy. Dodajemy wszystkie składniki i mieszamy (czekolada oczywiście ma być pokruszona na małe kawałeczki; mąkę żytnią dodałam na końcu, żeby trochę zagęścić konsystencję).

Pieczemy w 180st. ok. 40 min. Ja pod koniec pieczenia wyłączyłam piekarnik, ale zostawiłam muffinki jeszcze na jakiś czas w środku. Pamiętajmy że muffinki z fasolą pieką się dłużej niż zwykłe mączne.

Bez cukru, bez mąki pszennej (tylko 3 łyżki żytniej), a jakie dobre! Polecam!

file1378549633



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...