Muffinki fasolowo-orzechowe

7 września 2013,
dodał: sylwik
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
400g namoczonej fasoli jasiek
3 łyżki mąki żytniej razowej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
5 łyżek oleju orzechowego
140 g masła orzechowego
3 łyżki miodu
100 ml mleka
50 g gorzkiej czekolady

Fasolę blenderujemy. Dodajemy wszystkie składniki i mieszamy (czekolada oczywiście ma być pokruszona na małe kawałeczki; mąkę żytnią dodałam na końcu, żeby trochę zagęścić konsystencję).

Pieczemy w 180st. ok. 40 min. Ja pod koniec pieczenia wyłączyłam piekarnik, ale zostawiłam muffinki jeszcze na jakiś czas w środku. Pamiętajmy że muffinki z fasolą pieką się dłużej niż zwykłe mączne.

Bez cukru, bez mąki pszennej (tylko 3 łyżki żytniej), a jakie dobre! Polecam!

file1378549633



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...