Muffinki fasolowo-orzechowe

7 września 2013, dodał: sylwik
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
400g namoczonej fasoli jasiek
3 łyżki mąki żytniej razowej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
5 łyżek oleju orzechowego
140 g masła orzechowego
3 łyżki miodu
100 ml mleka
50 g gorzkiej czekolady

Fasolę blenderujemy. Dodajemy wszystkie składniki i mieszamy (czekolada oczywiście ma być pokruszona na małe kawałeczki; mąkę żytnią dodałam na końcu, żeby trochę zagęścić konsystencję).

Pieczemy w 180st. ok. 40 min. Ja pod koniec pieczenia wyłączyłam piekarnik, ale zostawiłam muffinki jeszcze na jakiś czas w środku. Pamiętajmy że muffinki z fasolą pieką się dłużej niż zwykłe mączne.

Bez cukru, bez mąki pszennej (tylko 3 łyżki żytniej), a jakie dobre! Polecam!

file1378549633



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...