Muffinki czekoladowe z orzechami

24 listopada 2012,
dodał: ilonar2301
Artykuł zewnętrzny
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jaja
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,7 szklanki mleka
  • 0,5 szklanki soku bananowego
  • 0,5 czekolady
  • 3 łyżki orzechów laskowych posiekanych
  • 1 łyżeczka kakao
  • 5 dag margaryny

Mieszamy ze sobą w miseczce mąkę, cukier, proszek do pieczenia, posiekane orzechy laskowe i kakao. W drugiej miseczce mieszamy ze sobą mleko, sok bananowy, jajka, rozpuszczoną i posiekaną margarynę. Sypkie składniki mieszamy z mokrymi. Po wymieszaniu dodajemy pokruszoną czekoladę. Ciasto przekładamy do formy na muffiny wyłożoną papilotkami. Pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

file1353775022



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...