Muffinki czekoladowe z orzechami
Artykuł zewnętrzny
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 3 jaja
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,7 szklanki mleka
- 0,5 szklanki soku bananowego
- 0,5 czekolady
- 3 łyżki orzechów laskowych posiekanych
- 1 łyżeczka kakao
- 5 dag margaryny
Mieszamy ze sobą w miseczce mąkę, cukier, proszek do pieczenia, posiekane orzechy laskowe i kakao. W drugiej miseczce mieszamy ze sobą mleko, sok bananowy, jajka, rozpuszczoną i posiekaną margarynę. Sypkie składniki mieszamy z mokrymi. Po wymieszaniu dodajemy pokruszoną czekoladę. Ciasto przekładamy do formy na muffiny wyłożoną papilotkami. Pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.