Muffinki czekoladowe z orzechami

24 listopada 2012, dodał: ilonar2301
Artykuł zewnętrzny
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jaja
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,7 szklanki mleka
  • 0,5 szklanki soku bananowego
  • 0,5 czekolady
  • 3 łyżki orzechów laskowych posiekanych
  • 1 łyżeczka kakao
  • 5 dag margaryny

Mieszamy ze sobą w miseczce mąkę, cukier, proszek do pieczenia, posiekane orzechy laskowe i kakao. W drugiej miseczce mieszamy ze sobą mleko, sok bananowy, jajka, rozpuszczoną i posiekaną margarynę. Sypkie składniki mieszamy z mokrymi. Po wymieszaniu dodajemy pokruszoną czekoladę. Ciasto przekładamy do formy na muffiny wyłożoną papilotkami. Pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

file1353775022