Muffinki czekoladowe z cukierkami toffi i migdałami

15 listopada 2012, dodał: angelisia018
Artykuł zewnętrzny
składniki:
1 szkl mąki pszennej
0,5 szkl mąki krupczatki
0,5 szkl cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 czubate łyżki kakao
1/2 tabliczki mlecznej czekolady
0,5 szkl oleju
0,5 szkl mleka
aromat rumowy
2 jajka
garść płatków migdałowych
12 cukierków toffi

Mokre składniki zmieszać ze sobą,
dodać do połączonych razem suchych składników
i dokładnie wymieszać.
Dodać pokrojoną na kawałki czekoladę i płatki migdałowe
oraz kilka kropli aromatu rumowego.

Ciasto przełożyć do papilotek,
do każdej włożyć cukierka toffi i posypać płatkami migdałowymi.
Piec 15-20 minut w 160 stopniach.

file1352982838



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...