Muffinki czekoladowe z cukierkami toffi i migdałami

15 listopada 2012, dodał: angelisia018
Artykuł zewnętrzny
składniki:
1 szkl mąki pszennej
0,5 szkl mąki krupczatki
0,5 szkl cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 czubate łyżki kakao
1/2 tabliczki mlecznej czekolady
0,5 szkl oleju
0,5 szkl mleka
aromat rumowy
2 jajka
garść płatków migdałowych
12 cukierków toffi

Mokre składniki zmieszać ze sobą,
dodać do połączonych razem suchych składników
i dokładnie wymieszać.
Dodać pokrojoną na kawałki czekoladę i płatki migdałowe
oraz kilka kropli aromatu rumowego.

Ciasto przełożyć do papilotek,
do każdej włożyć cukierka toffi i posypać płatkami migdałowymi.
Piec 15-20 minut w 160 stopniach.

file1352982838



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...