Muffinki czekoladowe z cukierkami toffi i migdałami
Artykuł zewnętrzny
składniki:
1 szkl mąki pszennej
0,5 szkl mąki krupczatki
0,5 szkl cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 czubate łyżki kakao
1/2 tabliczki mlecznej czekolady
0,5 szkl oleju
0,5 szkl mleka
aromat rumowy
2 jajka
garść płatków migdałowych
12 cukierków toffi
Mokre składniki zmieszać ze sobą,
dodać do połączonych razem suchych składników
i dokładnie wymieszać.
Dodać pokrojoną na kawałki czekoladę i płatki migdałowe
oraz kilka kropli aromatu rumowego.
Ciasto przełożyć do papilotek,
do każdej włożyć cukierka toffi i posypać płatkami migdałowymi.
Piec 15-20 minut w 160 stopniach.