Muffinki chałwowa pychota

29 października 2012, dodał: monia4876
Artykuł zewnętrzny
Muffinki z chałwą
Składniki:
Mokre składniki:
250 ml mleka
90 ml oleju
1 jajko
Suche składniki:
250 g mąki plus dwie łyżki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
120 g cukru
200 g waniliowej chałwy
groszki z gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania:
W miseczce łączymy mokre składniki.
W drugiej pozostałe suche składniki – ja chałwę pokroiłam na mniejsze kawałeczki.
Wlewamy płynne składniki do suchych i mieszamy kilka razy – tylko tyle by się połączyły oba rodzaje składników.
Pamiętajcie ciasto na muffinki ma mieć grudki.
Blachę na muffinki wykładamy papilotkami, nakładamy ciasto do 3/4 wysokości i posypujemy goszkami z gorzkiej czekolady.
W

Składniki:
Mokre składniki:

250 ml mleka

90 ml oleju

1 jajko

Suche składniki:

250 g mąki plus dwie łyżki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki sody

120 g cukru

200 g waniliowej chałwy

groszki z gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

W miseczce łączymy mokre składniki.

W drugiej pozostałe suche składniki – ja chałwę pokroiłam na mniejsze kawałeczki.

Wlewamy płynne składniki do suchych i mieszamy kilka razy – tylko tyle by się połączyły oba rodzaje składników.

Pamiętajcie ciasto na muffinki ma mieć grudki.

Blachę na muffinki wykładamy papilotkami, nakładamy ciasto do 3/4 wysokości i posypujemy gRoszkami z gorzkiej czekolady.

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C i pieczemy 20 minut. Studzimy na kratce.

file1351531782