Morelowe risotto z parowaru

17 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

200 g suchego ryżu

300 ml wody

5 suszonych moreli

¼ papryczki chilli (świeżej lub suszonej)

1 łyżka przyprawy do ryżu

¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu

Morele kroimy w kostkę (ok. 3 x 3 mm), papryczkę bardzo drobno siekamy. Do wkładki w parowarze wsypujemy ryż, zalewamy go wodą, dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. Gotujemy przez 40 minut. Na drugim poziomie parowaru można ułożyć klopsy lub pulpety drobiowe i  w ten sposób mamy „dwie pieczenie przy jednym ogniu” J

Smacznego!

file1258475038



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...