Morelowe risotto z parowaru

17 listopada 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

200 g suchego ryżu

300 ml wody

5 suszonych moreli

¼ papryczki chilli (świeżej lub suszonej)

1 łyżka przyprawy do ryżu

¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu

Morele kroimy w kostkę (ok. 3 x 3 mm), papryczkę bardzo drobno siekamy. Do wkładki w parowarze wsypujemy ryż, zalewamy go wodą, dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. Gotujemy przez 40 minut. Na drugim poziomie parowaru można ułożyć klopsy lub pulpety drobiowe i  w ten sposób mamy „dwie pieczenie przy jednym ogniu” J

Smacznego!

file1258475038



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...