Mokry biszkopt z jagodami

14 lipca 2012, dodał: laleczka20
Artykuł zewnętrzny

  • Składniki na blaszkę z kominem
  • pół szklanki mąki
  • pół szklanki cukru
  • 3 białka
  • 3 żółtka
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • jagody z 300 gram
  • galaretki 2 truskawkowe

Utrzeć cukier z żółtkami. Dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Ubić białka i dodać do ciasta. Rozłożyć na cieście jagody .Zalać galaretką rzadką wtedy w siąknie w  biszkopt mamy mokry ale bardzo smaczny Piec około 25 minut w temperaturze 180-190 ºC lub do tzw. suchego patyczka.

file1342281043



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...