Mokry biszkopt z jagodami

14 lipca 2012,
dodał: laleczka20
Artykuł zewnętrzny

  • Składniki na blaszkę z kominem
  • pół szklanki mąki
  • pół szklanki cukru
  • 3 białka
  • 3 żółtka
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • jagody z 300 gram
  • galaretki 2 truskawkowe

Utrzeć cukier z żółtkami. Dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Ubić białka i dodać do ciasta. Rozłożyć na cieście jagody .Zalać galaretką rzadką wtedy w siąknie w  biszkopt mamy mokry ale bardzo smaczny Piec około 25 minut w temperaturze 180-190 ºC lub do tzw. suchego patyczka.

file1342281043



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....