Moje placki ziemniaczane

5 października 2010,
dodał: Henia
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1kg ziemniaków
1 duże/2 małe jajka
mąka
pieprz, sól
15 dag żółtego sera
olej do smażenia
1 średnia cebula

2/3 obranych i umytych ziemniaków zetrzeć na drobnej tarce, 1/3 na drobniejszych oczkach tarki jarzynowej. Cebulę zetrzeć na normalnej tarce jarzynowej. Dodać pieprz i sól do smaku. Smażyć placki na złoty kolor. Po przewróceniu, na stronę usmażoną położyć po plasterku żółtego sera. Zanim placki się dopieką ser się ładnie roztopi. SMACZNEGO!



FORUM - bieżące dyskusje

ach, te kociaki...
Mój kotek to już senior bo ma 15 lat, zauważyłam że zrobił się...
Czy czytacie Waszym dzieciom?
Polecam książki z cyklu Zaopiekuj się mną. Piękne opowiadanie o pieskach i kotkach. Wzruszające....
Tabletki antykoncepcyjne - bez prze…
Od ponad 5 lat używam jednoskładnikowych cerazzette bez przerwy. Jak dla mnie najlepsze.
Jakie warzywa do zapiekanki?
U mnie cukinia odpada bo dzieci nie lubią. Najczęściej to brokuł, papryka, groszek i kukurydza.