Moje pączusie

17 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Zemleć 0,5 kg sera białego, dodać 2 szklanki mąki, 4 jajka, cukier waniliowy, 5 łyżek cukru, 5 łyżek gęstej, kwaśnej śmietany, 2 małe łyżeczki sody oczyszczonej. Dobrze wyrobić ciasto. Mokrymi rękoma kulac małe kuleczki, wrzucać na średnio rozgrzany olej. Smażyc na złoty kolor. Gotowe wykładać na talerz wyłożony papierem, żeby olej wsiąkł w papier. Posypać cukrem pudrem

file1258478098



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...