Moje krokiety

17 listopada 2009, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Do wcześniej przygotowanych na słono, ostudzonych naleśników robimy farsz. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę drobno pokroic, czosnek  przepuścić przez praskę.
Podsmażyc na tłuszczu, dodać  500 g mielonego mięsa. Wbić jajko, dodać łyżkę bułki tartej, dobrze wymieszać, dusić. Na każdy naleśnik nałożyć farsz, złożyć boki, zwinąć krokiet. Obtoczyć w jajku, bułce, smażyc na rozgrzanym tłuszczu aż będą złociste i chrupiące.

file1258483551



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...