Moje krokiety

17 listopada 2009, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Do wcześniej przygotowanych na słono, ostudzonych naleśników robimy farsz. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę drobno pokroic, czosnek  przepuścić przez praskę.
Podsmażyc na tłuszczu, dodać  500 g mielonego mięsa. Wbić jajko, dodać łyżkę bułki tartej, dobrze wymieszać, dusić. Na każdy naleśnik nałożyć farsz, złożyć boki, zwinąć krokiet. Obtoczyć w jajku, bułce, smażyc na rozgrzanym tłuszczu aż będą złociste i chrupiące.

file1258483551



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...