Moje Kebabczęta

11 kwietnia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

½ kg mięsa mielonego ( obojętnie jakie)
1 duża cebula
2  ząbki czosnku
1 jajko
bułka tarta
papryka słodka
przyprawa do kebabu, wegeta, pieprz, papryka ostra, kurkuma
pieprz
patyczki do szaszłyków

Tradycyjne danie kuchni Bułgarskiej , nadające się do zrobienia w domowym piekarniku jak i na grillu

Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju.
Mięso mielone włożyć do miski, dodać podsmażoną cebulę  i czosnek, wbić całe jajko, dodać  bułkę tartą , doprawić pieprzem, papryką, wegetą i przyprawą do kebabu oraz dodać odrobinę kurkumy do koloru, wymieszać. Gdy mięso jest zbyt rzadkie dodajemy bułki tartej aby uzyskać gęstą konsystencje. Mięso uformować na kształt podłużny na patyczkach do szaszłyków. Obtoczyć w ziołach lub papryce słodkiej. Piec na grillu lub w piekarniku ok. 30-40 minut. Można podawać same lub np. z pieczonymi ziemniakamii i surówką.

    file1270993758



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz


    FORUM - bieżące dyskusje

    Największe błędy ślubnych stylizacj…
    Ja widziałam niedopasowaną suknię do figury, młoda wyglądała jak opięty baleronik, no ale spełniła...
    Gophering - zmora randkowiczów
    Częste zjawisko, sama je widziałam - tzn. tej osoby już więcej nie widziałam :D
    Salon fryzjerski w Poznaniu - gdzie…
    Sama jeżdżę 35 km do mojej fryzjerki, ale to jedyna, co umie ułożyć moje...
    Nadmierne poczucie odpowiedzialnośc…
    To męczące, nie można wtedy zdać się na innych, tylko samemu się wszystkim zajmujesz...