Moje Kebabczęta

11 kwietnia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

½ kg mięsa mielonego ( obojętnie jakie)
1 duża cebula
2  ząbki czosnku
1 jajko
bułka tarta
papryka słodka
przyprawa do kebabu, wegeta, pieprz, papryka ostra, kurkuma
pieprz
patyczki do szaszłyków

Tradycyjne danie kuchni Bułgarskiej , nadające się do zrobienia w domowym piekarniku jak i na grillu

Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju.
Mięso mielone włożyć do miski, dodać podsmażoną cebulę  i czosnek, wbić całe jajko, dodać  bułkę tartą , doprawić pieprzem, papryką, wegetą i przyprawą do kebabu oraz dodać odrobinę kurkumy do koloru, wymieszać. Gdy mięso jest zbyt rzadkie dodajemy bułki tartej aby uzyskać gęstą konsystencje. Mięso uformować na kształt podłużny na patyczkach do szaszłyków. Obtoczyć w ziołach lub papryce słodkiej. Piec na grillu lub w piekarniku ok. 30-40 minut. Można podawać same lub np. z pieczonymi ziemniakamii i surówką.

    file1270993758



    FORUM - bieżące dyskusje

    zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
    "Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
    Outlet - Promocje
    Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
    Jaki odkurzacz
    Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
    Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
    Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...