Moje Hod – Dogi

24 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

0,5 kg mąki
5 dag drożdży
¼ l wody
1 łyżka cukru
1 łyżeczka mała soli
4 łyżki oleju
6 cienkich parówek
2 cebule
10 dag sera gouda
tłuszcz do podsmażenia cebulki

Z mąki, drożdży, wody, cukru, soli i oleju zagniatamy ciasto.
Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy podwoi swą objętość dzielimy na 6 części i rozwałkujemy na cienkie placki. Do środka wkładamy parówkę i podsmażoną cebulkę (można jeszcze inne dodatki np. paprykę, ogórka, pieczarki, ser) i zwijamy w rulon. Układamy na blaszce, posypujemy startym serem i czekamy aż podrosną. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 150 stopni C około 20 minut. Podajemy z keczupem.

file1264342860



FORUM - bieżące dyskusje

Konferencje w Hotelu
Chyba coraz mniej takich wydarzeń, firmy już nie inwestują w eventy tak jak kiedyś...
Prezent dla rodziców
Teraz nie ma już tego zwyczaju, mlodzi chcą tylko dla siebie wszystko...
Meningokoki
Jednak szczepienia zmniejszyły śmiertelność wśród dzieci....
Ptak Outlet
Bo każdy ma już tyle ciuchów w domu, że bez sensu kupować kolejne....