Moje Hod – Dogi

24 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

0,5 kg mąki
5 dag drożdży
¼ l wody
1 łyżka cukru
1 łyżeczka mała soli
4 łyżki oleju
6 cienkich parówek
2 cebule
10 dag sera gouda
tłuszcz do podsmażenia cebulki

Z mąki, drożdży, wody, cukru, soli i oleju zagniatamy ciasto.
Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy podwoi swą objętość dzielimy na 6 części i rozwałkujemy na cienkie placki. Do środka wkładamy parówkę i podsmażoną cebulkę (można jeszcze inne dodatki np. paprykę, ogórka, pieczarki, ser) i zwijamy w rulon. Układamy na blaszce, posypujemy startym serem i czekamy aż podrosną. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 150 stopni C około 20 minut. Podajemy z keczupem.

file1264342860



FORUM - bieżące dyskusje

Wydarzenia w Twoim mieście !
Gdy pracowałam na drugie zmiany, omijały mnie wszystkie wydarzenia. Przez kilka lat pracowałam...
Ploteczki - ogólny Off Topic :D
A to prawda. Zastanawiają mnie te stacje badania jakości powietrza. Dziwne, że w...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
U mnie w pracy połowa choruje, ale na przeziębienie, nie na Stratusa, który...
Związki wyznaniowe - dlaczego powst…
Takie grupy zaspokajają jakieś konkretne potrzeby i to skłania ludzi do przynależności. Dodatkowo wspólne...