Moje Hod – Dogi

24 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

0,5 kg mąki
5 dag drożdży
¼ l wody
1 łyżka cukru
1 łyżeczka mała soli
4 łyżki oleju
6 cienkich parówek
2 cebule
10 dag sera gouda
tłuszcz do podsmażenia cebulki

Z mąki, drożdży, wody, cukru, soli i oleju zagniatamy ciasto.
Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy podwoi swą objętość dzielimy na 6 części i rozwałkujemy na cienkie placki. Do środka wkładamy parówkę i podsmażoną cebulkę (można jeszcze inne dodatki np. paprykę, ogórka, pieczarki, ser) i zwijamy w rulon. Układamy na blaszce, posypujemy startym serem i czekamy aż podrosną. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 150 stopni C około 20 minut. Podajemy z keczupem.

file1264342860



FORUM - bieżące dyskusje

Jak się ubrać na narty
Ja nie mam tego problemu, bo mi ten sport nie przypadł zupełnie...
Warszawa - Rossmann
Ja też kupuję głównie stacjonarnie, bo nie lubię czekać.
klejenie butów
Ja kupuję nowe, bo klejenie to czasem koszt przekraczający obiektywną wartość już nieco zużytych butów...
Przytulenie to zdrowie.
Tworzycie taką kobiecą więź, widocznie one też nie mają w domu do kogo się przytulać...