Moje Hod – Dogi

24 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

0,5 kg mąki
5 dag drożdży
¼ l wody
1 łyżka cukru
1 łyżeczka mała soli
4 łyżki oleju
6 cienkich parówek
2 cebule
10 dag sera gouda
tłuszcz do podsmażenia cebulki

Z mąki, drożdży, wody, cukru, soli i oleju zagniatamy ciasto.
Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy podwoi swą objętość dzielimy na 6 części i rozwałkujemy na cienkie placki. Do środka wkładamy parówkę i podsmażoną cebulkę (można jeszcze inne dodatki np. paprykę, ogórka, pieczarki, ser) i zwijamy w rulon. Układamy na blaszce, posypujemy startym serem i czekamy aż podrosną. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 150 stopni C około 20 minut. Podajemy z keczupem.

file1264342860



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...