Moja zapiekanka makaronowa

18 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Makaron grubszy np. świderki czy muszelki gotujemy w osolonej wodzie.
0,50kg pieczarek obieramy, kroimy. 2 cebule kroimy, smażymy razem
z pieczarkami. Na osobnej patelni smażymy 0,50kg mięsa mielonego z cebulą.
Mieszamy makaron z pieczarkami i mięsem mielonym, wkładamy do naczynia żaroodpornego. Przygotowujemy sos serowy: robimy zasmażkę, dodajemy 2 serki topione gouda, mieszamy, żeby się nie przypaliło. Zalewamy 2 szkl. bulionu. Mieszamy na małym gazie, aż zgęstnieje. Można wsypać trochę startego na drobno sera żółtego. Dodajemy odrobinę drobno pokrojonej w paseczki pory. Polewamy sosem zapiekankę i wkładamy do piekarnika pod przykryciem.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...