Moja zapiekanka makaronowa

18 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Makaron grubszy np. świderki czy muszelki gotujemy w osolonej wodzie.
0,50kg pieczarek obieramy, kroimy. 2 cebule kroimy, smażymy razem
z pieczarkami. Na osobnej patelni smażymy 0,50kg mięsa mielonego z cebulą.
Mieszamy makaron z pieczarkami i mięsem mielonym, wkładamy do naczynia żaroodpornego. Przygotowujemy sos serowy: robimy zasmażkę, dodajemy 2 serki topione gouda, mieszamy, żeby się nie przypaliło. Zalewamy 2 szkl. bulionu. Mieszamy na małym gazie, aż zgęstnieje. Można wsypać trochę startego na drobno sera żółtego. Dodajemy odrobinę drobno pokrojonej w paseczki pory. Polewamy sosem zapiekankę i wkładamy do piekarnika pod przykryciem.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...