Moja zapiekanka makaronowa

18 listopada 2009, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Makaron grubszy np. świderki czy muszelki gotujemy w osolonej wodzie.
0,50kg pieczarek obieramy, kroimy. 2 cebule kroimy, smażymy razem
z pieczarkami. Na osobnej patelni smażymy 0,50kg mięsa mielonego z cebulą.
Mieszamy makaron z pieczarkami i mięsem mielonym, wkładamy do naczynia żaroodpornego. Przygotowujemy sos serowy: robimy zasmażkę, dodajemy 2 serki topione gouda, mieszamy, żeby się nie przypaliło. Zalewamy 2 szkl. bulionu. Mieszamy na małym gazie, aż zgęstnieje. Można wsypać trochę startego na drobno sera żółtego. Dodajemy odrobinę drobno pokrojonej w paseczki pory. Polewamy sosem zapiekankę i wkładamy do piekarnika pod przykryciem.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...