Moja zapiekanka makaronowa

18 listopada 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Makaron grubszy np. świderki czy muszelki gotujemy w osolonej wodzie.
0,50kg pieczarek obieramy, kroimy. 2 cebule kroimy, smażymy razem
z pieczarkami. Na osobnej patelni smażymy 0,50kg mięsa mielonego z cebulą.
Mieszamy makaron z pieczarkami i mięsem mielonym, wkładamy do naczynia żaroodpornego. Przygotowujemy sos serowy: robimy zasmażkę, dodajemy 2 serki topione gouda, mieszamy, żeby się nie przypaliło. Zalewamy 2 szkl. bulionu. Mieszamy na małym gazie, aż zgęstnieje. Można wsypać trochę startego na drobno sera żółtego. Dodajemy odrobinę drobno pokrojonej w paseczki pory. Polewamy sosem zapiekankę i wkładamy do piekarnika pod przykryciem.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...