Moja wersja Carbonara

11 listopada 2013, dodał: ewelll88
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

* 2 cebulki
* 30 dag boczku wędzonego
*30 dag szynki konserwowej
* odrobina masła do smażenia
* mała śmietanka w kartoniku 12 %
* opakowanie makaronu spaghetti
* zioła prowansalskie
* sól, pieprz
* tarty ser

Smażymy drobniutko pokrojone cebule na maśle, aż zrobią się szkliste, następnie wsypujemy boczek i szynkę, też smażymy przez jakiś czas. W garnku gotujemy makaron al dente. Kiedy cebulka i reszta są już usmażone wlewamy śmietankę na patelnie, dodajemy zioła prowansalskie, sól i pieprz do smaku, całość chwilę gotujemy cały czas mieszając. Makaron wysypujemy do większej miski, zalewamy przygotowanym sosem. Zostawiamy chwilę pod przykryciem. Przed podaniem na talerzu możemy posypać odrobiną tartego sera. Smacznego!!!   Proste, szybkie i pyszne ;)



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D