Moja wersja Carbonara | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Moja wersja Carbonara

11 listopada 2013, dodał: ewelll88
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

* 2 cebulki
* 30 dag boczku wędzonego
*30 dag szynki konserwowej
* odrobina masła do smażenia
* mała śmietanka w kartoniku 12 %
* opakowanie makaronu spaghetti
* zioła prowansalskie
* sól, pieprz
* tarty ser

Smażymy drobniutko pokrojone cebule na maśle, aż zrobią się szkliste, następnie wsypujemy boczek i szynkę, też smażymy przez jakiś czas. W garnku gotujemy makaron al dente. Kiedy cebulka i reszta są już usmażone wlewamy śmietankę na patelnie, dodajemy zioła prowansalskie, sól i pieprz do smaku, całość chwilę gotujemy cały czas mieszając. Makaron wysypujemy do większej miski, zalewamy przygotowanym sosem. Zostawiamy chwilę pod przykryciem. Przed podaniem na talerzu możemy posypać odrobiną tartego sera. Smacznego!!!   Proste, szybkie i pyszne ;)

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czyżby remont?
Uwielbiam remonty,prawdziwą demolkę w domu,by móc później sobie posprzątać i delektować się pięknem wnętrza.
Dom spokojnej starości
Na starość to tylko dom spokojniej starości, przynajmniej będę miała towarzystwo, odpowiednią opiekę medyczną....
Zmarszczki i bruzdy
Zmarszczki i bruzdy to efekt starzenia się skóry. Możemy podzielić je na dwa rodzaje:...