Moja wersja Carbonara

11 listopada 2013, dodał: ewelll88
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

* 2 cebulki
* 30 dag boczku wędzonego
*30 dag szynki konserwowej
* odrobina masła do smażenia
* mała śmietanka w kartoniku 12 %
* opakowanie makaronu spaghetti
* zioła prowansalskie
* sól, pieprz
* tarty ser

Smażymy drobniutko pokrojone cebule na maśle, aż zrobią się szkliste, następnie wsypujemy boczek i szynkę, też smażymy przez jakiś czas. W garnku gotujemy makaron al dente. Kiedy cebulka i reszta są już usmażone wlewamy śmietankę na patelnie, dodajemy zioła prowansalskie, sól i pieprz do smaku, całość chwilę gotujemy cały czas mieszając. Makaron wysypujemy do większej miski, zalewamy przygotowanym sosem. Zostawiamy chwilę pod przykryciem. Przed podaniem na talerzu możemy posypać odrobiną tartego sera. Smacznego!!!   Proste, szybkie i pyszne ;)



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.