Moja wątróbka

10 stycznia 2010, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

60 dag wątróbki drobiowej czyścimy i myjemy, kroimy na średnie kawałki.
Przyprawiamy wątróbkę solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, papryką słodką.
Bułkę tartą mieszamy z odrobiną mąki, wątróbkę obtaczamy w przygotowanej panierce. Smażymy wątróbkę na rozgrzanym tłuszczu, dodajemy 2 cebule pokrojone w piórka, dalej smażymy. Można podawac z chlebem lub ziemniakami.

file1263124906



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...