Modra kapusta czerwona zasmażana

24 lutego 2010, dodał: ag-ness
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– mała główka czerwonej kapusty

– 2 cebule

– plaster boczku lub słoniny

– dwa jabłka kwaskowate

– dwie łyżki octu

– cukier, sól, pieprz, mąka do zasmażki

wykonanie:

Kapustę poszatkować i zalać gorącą wodą, gotować około 20 minut. Pod koniec gotowania dodać jabłka starce na tarce i jeszcze dusić około 5 minut.  Na osobnej patelni dodać pokrojony w kosteczkę boczek oraz cebulę, smażyc około 7 minut, następnie doać niecałą łyżkę mąki, podlać wodą robiąc lekką zasmażkę. Dodać zasmażkę do ugotowanej i odcedzonej kapusty, na koniec dodac ocet i przyprawy do smaku.

file1267020186



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...