Modra kapusta czerwona zasmażana

24 lutego 2010,
dodał: ag-ness
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– mała główka czerwonej kapusty

– 2 cebule

– plaster boczku lub słoniny

– dwa jabłka kwaskowate

– dwie łyżki octu

– cukier, sól, pieprz, mąka do zasmażki

wykonanie:

Kapustę poszatkować i zalać gorącą wodą, gotować około 20 minut. Pod koniec gotowania dodać jabłka starce na tarce i jeszcze dusić około 5 minut.  Na osobnej patelni dodać pokrojony w kosteczkę boczek oraz cebulę, smażyc około 7 minut, następnie doać niecałą łyżkę mąki, podlać wodą robiąc lekką zasmażkę. Dodać zasmażkę do ugotowanej i odcedzonej kapusty, na koniec dodac ocet i przyprawy do smaku.

file1267020186



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...