Modra kapusta czerwona zasmażana | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Modra kapusta czerwona zasmażana

24 lutego 2010, dodał: ag-ness
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– mała główka czerwonej kapusty

– 2 cebule

– plaster boczku lub słoniny

– dwa jabłka kwaskowate

– dwie łyżki octu

– cukier, sól, pieprz, mąka do zasmażki

wykonanie:

Kapustę poszatkować i zalać gorącą wodą, gotować około 20 minut. Pod koniec gotowania dodać jabłka starce na tarce i jeszcze dusić około 5 minut.  Na osobnej patelni dodać pokrojony w kosteczkę boczek oraz cebulę, smażyc około 7 minut, następnie doać niecałą łyżkę mąki, podlać wodą robiąc lekką zasmażkę. Dodać zasmażkę do ugotowanej i odcedzonej kapusty, na koniec dodac ocet i przyprawy do smaku.

file1267020186



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Modra kapusta czerwona zasmażana

  1. avatar gorgon pisze:

    Przepis na surówkę z czerwonej kapusty jest naprawdę dobry, ponadto pomysł z dodatkiem jabłka jest zbyteczny (nie dodaję), dodaję go trochę ananasa oraz odrobinę cukru (kapusta sama w sobie jest słodka). Aby uprościć sobie pracochłonność tej sałatki kupuję kupustę czerwoną (Pińczów), która w sam raz nadaje się to tego przepisu. Pozdrawiam.

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...