Młoda kapusta z patelni

20 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

      kapusta młoda
      kiełbasa
      boczek wędzony
      cebula
      koncentrat pomidorowy
      lub pomidory
      sól
      pieprz
      majeranek
      lub koperek

        Szybki obiad


        Kapustę drobno pokroić (może być kapusta,  która nam została od gołąbków, jest już spażona więc się szybciej usmaży). Na patelni smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy kiełbasę i boczek, podsmażamy. Dodajemy kapustę, podlewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu 15 min. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy lub pokrojone bez skórki pomidory. Dusimy jeszcze trochę aż odparuje woda. Doprawiamy vegetą, pieprzem i majerankiem lub koperkiem jak kto woli. Ja jeszcze dodaję duszoną cukinię ze słoika, którą robię w sezonie. Smacznego !!!

        file1264010360