Młoda kapusta z marchewką z koperkiem

22 czerwca 2015, dodał: milady
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • główka młodej kapusty
  • duży pęczek koperku
  • 1 cebula
  • 3 młode marchewki
  • 1 młoda pietruszka

Kapustę poszatkować wrzucić do garnka i zalać połową szklanki wody, dodać cebulę pokrojoną w piórka, marchewkę i pietruszkę w plasterki. Gotować do miękkości (około 20 min.). Dodać pocięty na drobne koperek.
Przygotować zasmażkę: 1 łyżkę masła klarowanego roztopić na patelni, dodać 1 łyżkę mąki i wodę z kapusty- wymieszać dokładnie, chwile podsmażyć.
Wlać do kapusty wymieszać, ewentualnie dosolić.

file1338547978



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz