Mleczne babeczki
Artykuł zewnętrzny
Ciasto:
20 dag margaryny,
4 żółtka,
3 szkl. mąki pszennej,
10 dag cukru.
Składniki zagnieść, wylepić natłuszczone foremki do babeczek. Piec ok. 15 min w temp. 200st. lekko przestudzić i wyjąć babeczki z foremek.
Krem: 300 ml śmietanki kremówki, 3/4 szkl. mleka w proszku, 5 dag wiórków kokosowych, 3 łyżki cukru pudru, 100 białej czekolady, śmietan-fix.
Śmietankę ubić z pudrem, dodać śmietan-fix. Dodać mleko oraz wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej, przestudzić, dodać do masy. Krem schładzać ok. pół godz w lodówce, następnie masą napełnić babeczki. Udekorować:)
Słodki drobiazg:)