Mleczna krówka
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI: 6 paczek herbatników, mała puszka masy kajmakowej, 2 paczki delicji o dowolnym smaku
MASA MLECZNA: 20 dag margaryny, 3/4 szkl. mleka, 1/3 szkl. cukru, cukier waniliowy, 400 g mleka w proszku.
Margarynę zagotować z cukrami oraz zwykłym mlekiem. Zdjąć z ognia, dodać mleko w proszku, dobrze wymieszać.Na blasze o wym. 20x25cm wyłożyć herbatniki, jeden przy drugim. Na ciastka wylać poowę masy mlecznej, ułożyć kolejną warstwę herbatników, rozsmarować masę kajmakową, położyć herbatniki, wyłożyć resztę masy mlecznej, ułożyć delicje. Ciasto dobrze schłodzić.
Ciasto na zimno i na szybko. Coś dla wielbicieli słodkości.