Mleczna krówka

26 stycznia 2012,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 6 paczek herbatników, mała puszka masy kajmakowej, 2 paczki delicji o dowolnym smaku

MASA MLECZNA: 20 dag margaryny, 3/4 szkl. mleka, 1/3 szkl. cukru, cukier waniliowy, 400 g mleka w proszku.

Margarynę zagotować z cukrami oraz zwykłym mlekiem. Zdjąć z ognia, dodać mleko w proszku, dobrze wymieszać.Na blasze o wym. 20x25cm wyłożyć herbatniki, jeden przy drugim. Na ciastka wylać poowę masy mlecznej, ułożyć kolejną warstwę herbatników, rozsmarować masę kajmakową, położyć herbatniki, wyłożyć resztę masy mlecznej, ułożyć delicje. Ciasto dobrze schłodzić.

Ciasto na zimno i na szybko. Coś dla wielbicieli słodkości.

file1327579534



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...