Mleczko makowe

19 stycznia 2011, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1 szklanka maku
  • 3 szklanki wody
  • 3 szklanki mleka
  • 6 łyżek miodu
  • esencja migdałowa
  • 1 garść płatków migdałów

Mak zmielić trzykrotnie. Zalać gorącą wodą,mlekiem i miodem. Dodać zapach migdałowy,wymieszać. Tak przygotowane mleko ostudzić,wstawić na kilka godzin do lodówki. Przed podanie zlać ostrożnie mleko znad maku do szklanek. Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni i dekorować nimi każdą szklankę.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...