Mleczko makowe

19 stycznia 2011,
dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1 szklanka maku
  • 3 szklanki wody
  • 3 szklanki mleka
  • 6 łyżek miodu
  • esencja migdałowa
  • 1 garść płatków migdałów

Mak zmielić trzykrotnie. Zalać gorącą wodą,mlekiem i miodem. Dodać zapach migdałowy,wymieszać. Tak przygotowane mleko ostudzić,wstawić na kilka godzin do lodówki. Przed podanie zlać ostrożnie mleko znad maku do szklanek. Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni i dekorować nimi każdą szklankę.



FORUM - bieżące dyskusje

Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...
Książki
Też lubię. Słucham w drodze do pracy, albo na rowerze. Często też słucham...
Niesamodzielnosc finansowa kobiet
Jeszcze bardziej przeraża, że nie wystarczy pracować na pełnym etacie, żeby mieć emeryturę wystarczającą...