Mleczko makowe

19 stycznia 2011, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1 szklanka maku
  • 3 szklanki wody
  • 3 szklanki mleka
  • 6 łyżek miodu
  • esencja migdałowa
  • 1 garść płatków migdałów

Mak zmielić trzykrotnie. Zalać gorącą wodą,mlekiem i miodem. Dodać zapach migdałowy,wymieszać. Tak przygotowane mleko ostudzić,wstawić na kilka godzin do lodówki. Przed podanie zlać ostrożnie mleko znad maku do szklanek. Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni i dekorować nimi każdą szklankę.



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D