Mish mash MM by Yvonne

23 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

2 woreczki dzikiego ryżu

10 średnich pieczarek

1 duża cebula

1 średnia czerwona papryka

1 puszka groszku (bez cukru)

3 dkg białej części pora

2 duże ząbki czosnku

2 łyżki oliwy z oliwek

½ łyżeczki soli

½ łyżeczki białego mielonego pieprzu

½ łyżeczki żółtej mieszanki przypraw curry

Ryż ugotować (wg przepisu na opakowaniu). Pieczarki pokroić na ćwiartki. Patelnię rozgrzać, wrzucić pieczarki, smażyć na ostrym ogniu często mieszając przez 5 minut. Zmniejszyć ogień (do średniego), dolać oliwę, wrzucić pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Smażyć przez 2 minuty. Następnie dołożyć pokrojonego w pół-plasterki pora oraz paprykę pokrojoną w kostkę (zbliżoną wielkością go groszku) oraz groszek. Wymieszać, smażyć przez 1 minutę. Wsypać ryż oraz drobno posiekany czosnek i przyprawy. Mieszając smażyć jeszcze przez 2 minuty.

Smacznego!

file1259002089



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz