Miruna z warzywami w 30 min.

4 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Ten obiad zawsze się udaje:)

Składniki:

500g filetów z miruny

1 szklanka oleju

500 g mrożonego groszku z marchewką

1/2 szklanki mąki

słodka papryka w proszku

sól, pieprz

Wykonanie:

Rozmrożone filety dzielimy na porcje i oprószamy solą, pieprzem oraz papryką a natępnie dokładnie obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy pół szklanki oleju i smażymy na nim rybę. Na drugiej patelni z pozostałą częścią oleju dusimy groszek i marchewkę pod przykryciem przez 15 min. Na koniec doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Na półmisku układamy mirunę i obkładamy ją warzywami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Kobiety, które żałują macierzyństwa…
Nie dla każdej z nas macierzyństwo oznacza spełnienie. Są osoby świadomie decydujące...
Europejski Zielony Ład
Dużo ostatnio mówi się o Zielonym Ładzie, zwłaszcza w kontekście szkód dla polskiego rolnictwa,...
Cichy zabójca - stłuszczenie wątrob…
Według szacunków aż 6 mln Polaków może cierpieć na niealkoholowe stłuszczenie wątroby. To zatrważająca...
Nowy Kodeks Etyki Lekarskiej
18 maja w Łodzi, po raz pierwszy od 20 lat (dokładnie od 2003 roku),...