Miodowe filety z kurczaka

13 kwietnia 2010,
dodał: barbara64
Artykuł zewnętrzny

składniki:

4 filety z kurczaka

Marynata:

2 łyżki miodu, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1 łyżka musztardy łagodnej, 1 łyżka natki pietruszki, 3 łyżki oleju

Wymieszać  miód z musztardą, dodać sól, pieprz, olej i posiekaną natkę. Do tak przyrządzonej marynaty włożyć mięso i odstawić na 2 godz. Można marynować całą noc. Grillować mięso  przez 10 do 12 minut z każdej strony na średnio rozgrzanym grillu, od czasu do czasu smarując pozostałą marynata. Filety podawać z frytkami.

file1271110334



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...