Miodowe filety z kurczaka

13 kwietnia 2010,
dodał: barbara64
Artykuł zewnętrzny

składniki:

4 filety z kurczaka

Marynata:

2 łyżki miodu, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1 łyżka musztardy łagodnej, 1 łyżka natki pietruszki, 3 łyżki oleju

Wymieszać  miód z musztardą, dodać sól, pieprz, olej i posiekaną natkę. Do tak przyrządzonej marynaty włożyć mięso i odstawić na 2 godz. Można marynować całą noc. Grillować mięso  przez 10 do 12 minut z każdej strony na średnio rozgrzanym grillu, od czasu do czasu smarując pozostałą marynata. Filety podawać z frytkami.

file1271110334



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...