Miodowe ciasto z jabłkami

19 lutego 2013, dodał: aneczka84
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI:
  • szczypta soli;
  • 60 ml mleka;
  • 130 g miodu;
  • 300 g jabłek;
  • torebka proszku do pieczenia;
  • torebka cukru waniliowego;
  • 250 g mąki pszennej;
  • 4 jajka;
  • 150 g masła;
  • cukier puder;
  • bułka tarta;

 

 
PRZYGOTOWANIE:

 

Masło na małym ogniu roztapiamy i następnie do miski dodajemy miód i razem miksujemy na jednolita masę. Następnie dodajemy jajka i mleko cały czas miksując. Po czym dodajemy stopniowo mąkę pszenna z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Gotową masę wlewamy do foremki wcześniej przygotowanej – nasmarowanej masłem i posypanej cienką warstwą bułką tartą. Następnie jabłka obieramy i tarkujemy na tarce o dużych oczkach. Układamy starte jabłka na wierzch ciasta. Następnie posypujemy cukrem waniliowym. Pieczemy ok 70 minut w piekarniku na 170stopni Celcjusza. Gdy ciacho będzie gotowe, to posypujemy cukrem pudrem.

file1361301688



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...