Miodowe ciasto z jabłkami

19 lutego 2013, dodał: aneczka84
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI:
  • szczypta soli;
  • 60 ml mleka;
  • 130 g miodu;
  • 300 g jabłek;
  • torebka proszku do pieczenia;
  • torebka cukru waniliowego;
  • 250 g mąki pszennej;
  • 4 jajka;
  • 150 g masła;
  • cukier puder;
  • bułka tarta;

 

 
PRZYGOTOWANIE:

 

Masło na małym ogniu roztapiamy i następnie do miski dodajemy miód i razem miksujemy na jednolita masę. Następnie dodajemy jajka i mleko cały czas miksując. Po czym dodajemy stopniowo mąkę pszenna z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Gotową masę wlewamy do foremki wcześniej przygotowanej – nasmarowanej masłem i posypanej cienką warstwą bułką tartą. Następnie jabłka obieramy i tarkujemy na tarce o dużych oczkach. Układamy starte jabłka na wierzch ciasta. Następnie posypujemy cukrem waniliowym. Pieczemy ok 70 minut w piekarniku na 170stopni Celcjusza. Gdy ciacho będzie gotowe, to posypujemy cukrem pudrem.

file1361301688



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...