Miodowa mikstura na odporność

17 października 2022, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
echo adrotate_group(10);

 

Okres jesieni to przede wszystkim feeria kolorowych liści na drzewach. Przyroda przygotowuje się do zimowego odpoczynku w kolorowym nastroju. Ludzie przechodzą zaś przesilenie jesienne. Podatność na zarazki i wirusy święci największe triumfy w tym okresie. Dlatego tak ważna jest profilaktyka i budowanie odporności organizmu.

miód

echo adrotate_group(18);

Marka Bartnik Mazowiecki® przygotowała na ten okres Miód Miksturę, czyli miód wielokwiatowy nektarowy z cytryną, imbirem i kurkumą. To trio to doskonały zestaw na okres jesienno-zimowy. Wzmacnia organizm, podnosi odporność i zasila nasz układ oddechowy. Do tego doskonale smakuje. Mikstura to idealny dodatek do rozgrzewających herbat, naparów. Porannych musli, płatków czy croissantów. Do tego odrobina gorącej kawy i pyszne,zdrowe śniadanie jest gotowe!

Opakowanie to każdorazowo 400 g pysznego miodu wielokwiatowego z dodatkami. Każdy słoiczek zwiera pełną informację o składzie produktu. Etykieta z plastrami miodu w tle to znak rozpoznawczy marki.

O marce.

Historia firmy Bartnik Mazowiecki® to historia miłości do pszczół i przyrody. Pszczoły w rodzinie były obecne od czterech pokoleń, gdzie z ojca na syna przechodziła tradycja i szacunek dla tych małych owadów. Senior rodu posiadał w gospodarstwie we wsi Lubików kilka uli. To właśnie on zaraził syna pasją,  a jego syn swoją córkę. Obecnie to właśnie Pan Edward i Jego córka prowadzą rodzinną manufakturę miodu. Córka zaś specjalnie dla rodzinnej firmy zrezygnowała w pracy w międzynarodowej korporacji.

Jej pierwsze wspomnienia związane z pszczołami? To zaglądanie do starego ula przez ramię taty. Pierwsze użądlenia ale też i smak świeżego, lejącego się ciepłego miodu prosto z obfitego plastra….

Teraz…

W obecnym kształcie rodzinna pasieka Bartnik Mazowiecki® to efekt pasji oraz wieloletniej pracy założyciela Edwarda Kalińskiego. Początkowo pasieka była prowadzona hobbystycznie. Z biegiem lat i nabywanym doświadczeniem praca przy pszczołach stała się głównym zajęciem rodziny. Obecnie pasieka liczy kilkaset rodzin pszczelich, którymi opiekuje się Edward Kaliński z córką Justyną. Praca przy pszczołach i dostarczenie konsumentom prawdziwego, naturalnego miodu oraz zdrowego pyłku pszczelego to cel i pasja rodziny.

Priorytetem w pasiece jest jakość oraz naturalny smak produktów. Należymy do Regionalnego Związku Pszczelarzy w Płocku oraz do Stowarzyszenia Pszczelarzy Polskich Polanka, zaś nasze produkty uzyskały europejski znak Culinary Heritage, mający na celu promowanie żywności produkowanej lokalnie, tradycyjnymi metodami. W 2018 roku zostaliśmy wojewódzkim finalistą w konkursie „Polski Producent Żywności”. Nagrodę otrzymaliśmy za miód rzepakowy kremowany, który został doceniony również przez wielu naszych Klientów.

Co ważne, posiadamy wyspecjalizowany zakład konfekcjonowania i przetwórstwa miodu oraz produktów pszczelich, a także zakład przetwórstwa produktów pochodzenia roślinnego.

Cena:

Miód mikstura Bartnik Mazowiecki® (400 mg): 34,99 zł

Produkt w sprzedaży internetowej pod adresem: www.bartnikmazowiecki.pl

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Ten rok jest dla mnie nie łaskawy jeśli chodzi o zdrowie. Ciepły okres...
Obsesyjne kontrolowanie przez partn…
Trzeba tak samo zacząć co kontrolować żeby odczuł, jakie to jest absurdalne!
Łódź
Ja zapraszam na jesienny spacer po klimatycznych miejscach śródmieścia....
Złoty pierścionek.
Ja lubię fantazyjne pierścionki, takie niepowtarzalne....