Miodowo-tymiankowe marchewki zapiekane na grillu

10 czerwca 2012,
dodał: wjosna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 2 pęczki młodych marchewek

– 4 łyżki oliwy

– pół łyżeczki soku z cytryny

– ząbek czosnku

– łyżka miodu

– tymianek (najlepiej świeży ale można też suszony)

– sól i pieprz

Marchewki dokładnie czyścimy ( nie obieramy tylko myjemy) odcinamy liście zostawiając jednak ok 1 cm zielonych końcówek. Mieszamy w misce oliwę, sok z cytryny, miód, posiekany czosnek, tymianek, sól i pieprz i taką marynatą polewamy marchewki i dokładnie obtaczamy. Marchewki wraz z zalewą przekładamy na folię alumieniową, robimy paczuszkę i kładziemy na rozgrzany grill. Pieczemy ok 25-30 minut.

file1339358587



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...