Miodowo-tymiankowe marchewki zapiekane na grillu

10 czerwca 2012, dodał: wjosna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 2 pęczki młodych marchewek

– 4 łyżki oliwy

– pół łyżeczki soku z cytryny

– ząbek czosnku

– łyżka miodu

– tymianek (najlepiej świeży ale można też suszony)

– sól i pieprz

Marchewki dokładnie czyścimy ( nie obieramy tylko myjemy) odcinamy liście zostawiając jednak ok 1 cm zielonych końcówek. Mieszamy w misce oliwę, sok z cytryny, miód, posiekany czosnek, tymianek, sól i pieprz i taką marynatą polewamy marchewki i dokładnie obtaczamy. Marchewki wraz z zalewą przekładamy na folię alumieniową, robimy paczuszkę i kładziemy na rozgrzany grill. Pieczemy ok 25-30 minut.

file1339358587



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...