Miodowo-tymiankowe marchewki zapiekane na grillu

10 czerwca 2012,
dodał: wjosna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 2 pęczki młodych marchewek

– 4 łyżki oliwy

– pół łyżeczki soku z cytryny

– ząbek czosnku

– łyżka miodu

– tymianek (najlepiej świeży ale można też suszony)

– sól i pieprz

Marchewki dokładnie czyścimy ( nie obieramy tylko myjemy) odcinamy liście zostawiając jednak ok 1 cm zielonych końcówek. Mieszamy w misce oliwę, sok z cytryny, miód, posiekany czosnek, tymianek, sól i pieprz i taką marynatą polewamy marchewki i dokładnie obtaczamy. Marchewki wraz z zalewą przekładamy na folię alumieniową, robimy paczuszkę i kładziemy na rozgrzany grill. Pieczemy ok 25-30 minut.

file1339358587



FORUM - bieżące dyskusje

Jaka maść na łuszczycę skóry głowy?…
Widać ofensywę reklamową, chyba słabo się sprzedaje....
Jaka maść na łuszczycę skóry głowy?…
Od 20 lat choruje na luszczyce, przerobilam juz wszystko chyba. Musisz wzmocnic odpornosc organizmu, zminimalizowac...
Nadwaga i otyłość u dzieci
Tak byłoby dobrze, bo jednak częste sięganie po łakocie wynika głównie z przyzwyczajenia....
Samotne wakacje - jak je spędzić?
Czemu? Podróżowanie w pojedynkę może być naprawdę super. Jedyne, co mi podczas takich wyjazdów...