Miniserniczki z czekoladą i sosem wiśniowym

1 listopada 2017, dodał: beautymarisa
Artykuł zewnętrzny
  • 14 dag gorzkiej czekolady
  • 10 dag masła
  • 18 dag cukru
  • 3 jajka
  • 9 dag mąki
Masa serowa:
  • 70 dag zmielonego twarogu
  • 3 jajka
  • 12 dag cukru
  • laska wanilii
Sos wiśniowy:
  • 30 dag wiśni
  • 3 dag cukru
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  1. Czekoladę pokrusz, rozpuść w kąpieli wodnej.
  2. Masło utrzyj z cukrem i jajkami. Dodaj przestudzoną czekoladę, zmiksuj.  Połącz z mąką. Masą czekoladową napełnij do połowy foremki na muffinki.
  3. Zmielony twaróg zmiksuj z jajkami, cukrem i miąższem z laski wanilii. Masę serową nałoż na masę czekoladową. Muffinki piec 40 minut w 160 st. C.
  4. Wydrylowane wiśnie zasyp cukrem, podduś. Wlej mąkę ziemniaczaną wymieszaną w 1/2 szklanki zimnej wody. Wymieszaj, zagotuj.
  5. Przestudzone muffinki wyjmij z foremek. Podawaj z sosem wiśniowym.

file1509546638



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...