Minipizzerinki z salami i pieczarkami

1 listopada 2017, dodał: beautymarisa
Artykuł zewnętrzny

Ciasto:

  • 50 dag mąki pszennej
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 dag drożdży
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta cukru
  • 1 i 1/4 szklanki wody letniej
Farsz:
  • 20 dag startego sera żółtego
  • kulka mozzarelli
  • 10 dag salami
  • 8 pieczarek
  • cebula czerwona
  • pomidory
  • ketchup
  • przyprawa do pizzy
  1. Rozkruszam drożdże, łączę z 6 łyżkami wody, łyżką mąki i cukrem, mieszam. Przykrywam ściereczką i odstawiam na 30 minut. Po upływie czasu, przesiewam resztę mąki, dodaję wodę, sól, oliwę.
  2. Wyrabiam ciasto. Przykrywam ściereczką i znowu odstawiam na godzinę, by wyrosło.
  3. Wykładam ciasto na deskę, kroję na mniejsze kawałki. Każdy rozciągam ręką na cienkie placki.
  4. Placki smaruję ketchupem. Piekę 25 minut w 180 st. C. Wyjmuję, posypuję serem, układam warstwami farsz, oprószam przyprawą. Zapiekam jeszcze 10 minut.

file1509546381



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...