Minipizzerinki z salami i pieczarkami

1 listopada 2017, dodał: beautymarisa
Artykuł zewnętrzny

Ciasto:

  • 50 dag mąki pszennej
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 dag drożdży
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta cukru
  • 1 i 1/4 szklanki wody letniej
Farsz:
  • 20 dag startego sera żółtego
  • kulka mozzarelli
  • 10 dag salami
  • 8 pieczarek
  • cebula czerwona
  • pomidory
  • ketchup
  • przyprawa do pizzy
  1. Rozkruszam drożdże, łączę z 6 łyżkami wody, łyżką mąki i cukrem, mieszam. Przykrywam ściereczką i odstawiam na 30 minut. Po upływie czasu, przesiewam resztę mąki, dodaję wodę, sól, oliwę.
  2. Wyrabiam ciasto. Przykrywam ściereczką i znowu odstawiam na godzinę, by wyrosło.
  3. Wykładam ciasto na deskę, kroję na mniejsze kawałki. Każdy rozciągam ręką na cienkie placki.
  4. Placki smaruję ketchupem. Piekę 25 minut w 180 st. C. Wyjmuję, posypuję serem, układam warstwami farsz, oprószam przyprawą. Zapiekam jeszcze 10 minut.

file1509546381



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...