Miniserniczki z porzeczkami na zimno

21 czerwca 2012, dodał: elkaa13
Artykuł zewnętrzny

Idealny deser na upalne dni. Można go zrobić minimalnym nakładem pracy i przy użyciu zaledwie kilku składników.

Składniki na 6 sztuk

  • 400 g sera twarogowego z wiaderka
  • galaretka owocowa – u mnie porzeczkowa
  • 250 ml gorącej wody
  • 6 łyżek drobnych owoców – wykorzystałam porzeczki

Przygotowanie:

  1. Galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody i wystudzić.
  2. Do silikonowych foremek na babeczki (o pojemności 100 ml każda) rozłożyć owoce (można wykorzystać większe owoce, ale trzeba je pokroić).
  3. Owoce zalać częścią galaretki i włożyć foremki do lodówki, aż galaretka stężeje.
  4. Ser dokładnie wymieszać z pozostałą galaretką i wyłożyć na warstwę owocową. Foremki ponownie włożyć do lodówki na ok. 4 godziny.
  5. Serniczki wyjąć z foremek (można na moment foremki zanurzyć w gorącej wodzie) i podawać.

file1340267324



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz