Pusztyste ciasto Milka przekładane kremem

19 października 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

BISZKOPT:

5 jaj, czubata szkl. mąki, szkl. cukru, 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia.

Białka ubić z cukrem. Dodawać na przemian po jednym żółtku i po trosze mąki. Dodać proszek do pieczenia. Piec 20 min w temp. 180st. Ostudzić i  przekroić.

MASA: 670 ml mleka, 70 g mąki ziemniaczanej, 2 1/2 łyżki cukru, 70g białej czekolady „Milki”, 17 dag margaryny, 10 dag cukru pudru.

W 100 ml mleka rozrobić mąkę z cukrem.  Do reszty mleka dodać czekoladę, zagotować. Ugotować budyń, ostudzić. Margarynę utrzeć z pudrem, dodawać po łyżce budyniu.

POLEWA: 14 dag mlecznej czekolady „Milki”, 3 łyżki mleka, 2 1/2 łyżki cukru, 10 dag margaryny.

Wszystko połączyć, rozpuścić i przestudzić.

Pierwszy blat ciasta posmarować połową kremu, schładzać 10 min. Następnie polać połową polewy, przykryć drugim blatem ciasta, wyłożyć resztę kremu i  ponownie schładzać 10 min. Polać resztą polewy.

Ciasto jest dość słodkie, więc idealne do kawy.

file1319029038



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...