Jajecznica inaczej: miks

4 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

To nowa wersja tradycyjnej jajecznicy. Bardzo prosta i smaczna:)

Składniki:

6 jajek

1 czerwona papryka

1 zielona papryka

1 żółta papryka

300 g boczku

300 g kiełbasy

2 łyżki oleju do smażenia

sól i pieprz

Wykonanie:

Jajka roztrzepujemy ze szczyptą soli. Papryki myjemy i oczyszczamy z gniazd a następnie kroimy w drobną kostkę. Kiełbasę kroimy w talarki a boczek w niedużą kostkę. Rozgrzewamy oliwę na patelni i podsmażamy na niej kiełbasę i boczek po czym dodajemy paprykę i chwilę razem dusimy. Następnie wlewamy na patelnię jajka i całość smażymy na wolnym ogniu ciągle mieszając aż jajka się zetną. Jajecznicę podajemy na gorąco ze świeżym białym pieczywem.

Smacznego:)



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz