Migdałówka

5 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1/4 l spirytusu
1/2 l wody
35 dkg cukru
szklanka pestek z jabłek

nalewka o migdałowym smaku

Cukier stopić, podgrzewając go z wodą, ostudzić, wlać do butelki, dodać pestki i spirytus, a następnie pozostawić na 40 dni.
Po upływie tego czasu przecedzić przez bibułę i wlać do butelki z ciemnego szkła.
Im starsza tym lepsza.

file1267813107



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...