Migdałowe rogaliki

19 listopada 2009,
dodał: Tomanek
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
– 100 g mielonych drobno migdałów bez skórek
– 210 g masła
– 70 g cukru pudru
– 280 g mąki pszennej

Przygotowanie:
Składniki połączyć w ciasto kruche i włożyć na 1 godzinę do lodówki.
Utoczyć wałeczek o grubości do 2 cm i pokroić na cząstki około 4-5 cm długości, które w palcach formujemy na małe rogaliki i układamy na blaszce.
Pieczemy na jasnozłoty kolor w temp. do 180 stopni przez 1-15 minut.
Bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika przy pomocy sitka, posypać gorące ciasteczka cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

file1258664116



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....