Migdałowe rogaliki

19 listopada 2009, dodał: Tomanek
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
– 100 g mielonych drobno migdałów bez skórek
– 210 g masła
– 70 g cukru pudru
– 280 g mąki pszennej

Przygotowanie:
Składniki połączyć w ciasto kruche i włożyć na 1 godzinę do lodówki.
Utoczyć wałeczek o grubości do 2 cm i pokroić na cząstki około 4-5 cm długości, które w palcach formujemy na małe rogaliki i układamy na blaszce.
Pieczemy na jasnozłoty kolor w temp. do 180 stopni przez 1-15 minut.
Bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika przy pomocy sitka, posypać gorące ciasteczka cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

file1258664116



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nie mam pieniedzy na święta
Ja tak robię, kupuję sporo rzeczy na promkach i mam zapasy na święta,...
Jak bronić się przed wykorzystywani…
Opieka zapewnia tym najuboższym, a o innych ma starać się rodzina, taka jest prawda...
Szukam metod na leczenie haluksów
Taka operacja to ryzyko, no i wyklucza z aktywności na kilka tygodni...
wybielanie zębów
To efekt nie będzie trwały, a każde wybielanie to też naruszanie struktury szkliwa,...