Miętowy koktajl ze szpinaku i mango na upalne dni

7 marca 2011, dodał: gosiuha
Artykuł zewnętrzny

Miętowy koktajl ze szpinaku i mango

120 g świeżego szpinaku garść liści świeżej mięty
1 dojrzałe mango, obrane i pokrojone na kawałki
sok jabłkowy lub woda mineralna ( kto jak woli, sok może może być z kartonu)
8 kostek lodu do podania

Przygotowanie:

Szpinak opłukać i osuszyć, wcisnąć do pojemnika blendera na przemian z mango i miętą. Wlać 1/2 szklanki soku jabłkowego lub wody mineralnej i zacząć miksować, aż wszystkie składniki się połączą. Podawać z kostkami lodu. Koktajl bardzo orzeźwia w upalne dni.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...