Lwowska firma GALCA od 1932 roku produkuje prozdrowotne mieszanki kaw zbożowych ze zbóż wyrosłych na czarnoziemach, bez wspomagania środkami chemicznymi i GMO. Badania naukowe dowiodły, że prażone ziarno jęczmienia – używane w preparatach na bazie kaw zbożowych GALCA –zawiera większość spośród 10 związków uznanych przez światową medycynę za najważniejsze dla organizmu składniki prozdrowotne! Dowiedziono ich bezspornych właściwości leczniczych, regeneracyjnych, przeciwzawałowych, odmładzających, odchudzających – i równocześnie wzmacniających, a ostatnio także przeciwnowotworowych*.
Badania naukowe dodatkowych składników preparatów GALCA dowiodły:
Głóg leczy:
poprawia krążenie krwi,
obniża ciśnienie,
ogranicza cholesterol,
działa przeciwzapalnie,
wspomaga leczenie miażdżycy i dusznicy i wzmacnia
preparaty z głogu zwiększają wydolność organizmu,
preparaty z głogu to wymiatacze wolnych rodników zatruwających organizm.
Melisa lekarska zapobiega:
miażdżycy – zmniejszając poziom cholesterolu,
schorzeniom wątroby,
zwyrodnieniu siatkówki w wyniku jaskry, cukrzycy lub starzenia,
chorobie wrzodowej żołądka. Zalecana na:
bezsenność,
astmę,
niedokrwistość. Ma działanie:
rozkurczające,
przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne,
opóźnia procesy starzenia się organizmu.
poprawia pamięć i zwiększa koncentrację uwagi, zmniejsza objawy demencji starczej.
ECHINACEA (jeżówka)
– to znany immunostymulator wspomagający układ odpornościowy. Obecnie, gdy wiele antybiotyków przestaje działać, na świecie prowadzone są liczne badania, które pozwoliły odkryć lub potwierdzić właściwości echinacei:
przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe oraz przeciwgrzybiczne;
przeciwbólowe i rozkurczowe;
przeciwgorączkowe i przeciwzapalne.
W warszawskiej Klinice Neurologii i Epileptologii Szpitala im. prof. Orłowskiego po podaniu preparatów echinacei zaobserwowano całkowite wyleczenie ponad 85% stanów zapalnych!
Echinacea REGENERUJE organizm po chorobie, ZAPOBIEGA jej nawrotom oraz LECZY:
zakażenia dróg moczowych,
infekcje ucha
grzybice
zapalenie zatok
katar sienny.
Ostatnie badania w Uniwersytet Maryland Medical Center dowodzą, że Echinacea stymuluje białka, które niszczą komórki rakowe. Natomiast naukowcy z Uniwersytetu w Connecticut School of Pharmacy potwierdzili, że stałe przyjmowanie preparatów z Echinacea zmniejsza szanse przeziębienia o około 58% .
Preparat GALCA z różeńcem
Lwowska firma GALCA od 1934 roku produkuje prozdrowotne mieszanki kaw zbożowych, ze zbóż wyrosłych na czarnoziemach, bez wspomagania środkami chemicznymi i GMO. Badania naukowe dowiodły, że prażone ziarno jęczmienia -używane w preparatach na bazie kaw zbożowych GALCA –
zawiera większość spośród 10 związków uznanych przez światową medycynę za najważniejsze dla organizmu składniki prozdrowotne!
Różeniec górski zwany jest karpackim żeń-szeniem, bo także jest adaptogenem, czyli rośliną o wyjątkowo dobroczynnym, tonizującym wpływie na funkcjonowanie organizmu.
LECZY I CHRONI
poprawia witalność i odporność,
zwalcza depresję i ogranicza skuti stresów ,
oczyszcza organizm, usuwa wolne rodniki,
przeciwdziała nowotworom,
POPRAWIA KOMFORT ŻYCIA
wzmacnia pamięć i zdolność koncentracji;
poprawia refleks – przyspiesza czas reakcji;
opóźnia procesy starzenia;
zwiększa zdolności regeneracyjne organizmu;
wpływa na zwiększenie potencji;
pomaga poprawić sprawność fizyczną
POBUDZA I WZMACNIA
Już setki lat temu interesowali się nim Wikingowie, a cesarze Chin słali ekspedycje po „złotu korzeń”, który – jak potwierdziła współczesna nauka – zawiera ogromną ilość substancji czynnych o działaniu pobudzającym, podnoszącym sprawność organizmu i wzmacniającym. Od 1960 r, do dziś opublikowano 180 wyników badań dowodzących właściwości leczniczych różeńca, a także jego wpływu na przemęczony organizm. Zaskakująco dobre wyniki przyniosły zwłaszcza badania prowadzone na grupie lekarzy pracujących na dyżurach nocnych.
Składniki preparatów GALCA posiadają certyfikat IOAS Organic Standard.
*ŹRÓDŁA:
Institute for Scientific Information on Coffee (ISIC), Europejskie Centrum Leczenia Otyłości Dzieci i Dorosłych w Warszawie, Katedra Biochemii i Chemii Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie, Katedra Żywienia Człowieka Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie